Öka er konvertering med 56% med Akeneo PIM - product management system.

Ta kontroll och berika er produktdata för fler konverteringar, mindre returer och nöjdare kunder. Med ett product management system (PIM) skapar ni en struktur för att snabbt få ut era produkter i med rätt information i varje kanal, oavsett om det är e-handel, CMS eller en produktkatalog. Med språkstöd för för varje kanal förbereder ni er för internationell lansering eller nya kanaler på ett enkelt sätt.

Söker du PIM-system för ETIM och BCECAT?
PIM är produktens CRM
pim scheme

Varför vill ni använda ett product management system (PIM)

reviewFörbättra kvaliteten på produktinformationen

Ofta finns det brister i produktinformationen som gör det svårare för er kund att interagera med er. Saknad information kan leda till att kunden söker sig till en annan kanal för att hitta svar på sina funderingar och kanske inte kommer tillbaka.

Detaljerat rika texter genererar också en positiv SEO-effekt.

Läs mer
heartsFörbättra kundupplevelsen

Ökad konkurrens gör det svårare och svårare att skapa kundlojalitet. Genom att eliminerar felaktig data och istället berika produktinformation, bilder och data gör ni så att kunderna stannar hos er. Genom att kunna styra innehållet mot olika demografier kan ni också skapa ett mer personaliserat innehåll.

Läs mer
informationRätt information på rätt plats i rätt tid

I ett välplanerat PIM skapar ni ett ramverk för er produktinformation för att förse era kunder och personal med rätt produktinformation i varje unik kanal.

Läs mer
checkFörbättrat sökresultat

Detaljerad och omfattande produktinformation står för 90% av innehållet som visas för användare av sökmotorer. Genom att skapa information som med automatisering också kan användas i skapande av olika taggar som spelar en stor roll i er webbplats SEO.

Undersökningar visar dessutom att 5% av alla köp sker genom smarta enheter som Amazon Echo eller Google Home och det spås öka i framtiden. Krav på korrekt, tydlig och rik data kommer att bli allt mer viktig.

Läs mer
rocketExpandera snabbt

Genom att vara förberedd kan ni agera snabbt när marknaden ändrar sig och nya möjligheter öppnar sig. Det kan vara en ny marknadsplats, ett nytt sätt att marknadsföra sig på eller en etablering på en helt ny geografisk marknad.
Med en bra struktur förberedd för geografiska och tekniska förändringar går det snabbare att etablera sig och vara först på bollen.

Läs mer
statisticsTa kontroll över informationen

Att samla produktdata, försäljningsstatistik, lager och webbplatsanalys kan vara utmanande. Genom integrationer med andra system går det att analysera olika åtgärder i samband med att produktinformation kopplas samman med affärssystem, marknadsföring etc.

Med ett PIM så har ni också full insikt hur väl er data är ifylld. Ett PIM-system har avancerad statistik för att följa berikningens framsteg.

Läs mer
line-chartÖkad effektivitet

PIM handlar inte bara om produktdata utan också om att maximera ditt företags produktivitet. Ett bra PIM ger minskad redundans, omarbetning och upprepning i system som ej är gjorda för avancerad bearbetning av produktdata. Genom att eliminera manuella uppgifter och automatisera viktiga processer skapar ni mervärdestid för personalen att utvecklas.

Med ett PIM i grunden så har alla i företaget en grund att samla all produktinformation.

Läs mer
informationProduktinformation med E-TIM och BMECAT

Med vår systemlösning sammankopplar ni ETIM och BMECAT med Akeneo PIM. Med en standardiserad och semiautomatiskt eller automatiskt inläsning till Akeneo PIM förenklar ni er hantering av produktinformation. Ni kan enkelt berika produktinformationen och definiera den för olika segment och kanaler.

Läs mer om vår lösning för E-TIM och BMECAT

Läs mer
Skall vi tänka högt tillsammans? Hör av dig!
Jimmy Ingvarsson (Country Manager)
phone +46 (0)79-313 92 65
manager
Jag vill veta mer!
Frågor och svar
Vad är ett PIM-system?
PIM är en förkortning för product information management vilket kan översättas till svenska som produktinformationshantering. Enkelt uttryckt är det ett system som samordnar all produktdata på ett ställe och gör det mer effektivt att arbeta med produktinformation och integrera med olika plattformar och partners.
Hur skaffar vi en PIM-lösning?
Akeneo PIM är i grunden en open source-plattform som man kan installera själv. I verkligheten kräver det dock mycket kunskap för att implementera ett PIM-system själv. Emotion har den kunskapen och kan effektivt hjälpa er med både installation, integrering och upplärning.
PIM - product management system
Välja PIM-system
Vi på Emotion har valt att arbeta med Akeneo PIM. Det finns flera olika PIM-lösningar att välja bland. Exempel på PIM-system är Litium PIM, Inriver PIM, Limetta PIM, Vaimo PIM, Veracrypt PIM, Informatica PIM, Appyard PIM. Det viktiga är dock att ni hittar en partner som förstår er verksamhet och kan hjälpa er att nå nästa nivå.
PIM-system Sverige
Emotion arbetar på svenska marknaden och har flerårig erfarenhet av Akeno. Vi arbetar med svenska företag inom olika branscher som tex kläder, bildelar, blommor, leksaker, hemelektronik och datorkomponenter.
PIM-koordinator
Förutom rena implementerings- och integreringstjänster, erbjuder Emotion också utbildning i systemet. Tillsammans tar vi fram en plan om hur ni vill arbeta med PIM-systemet och ni är med från dag 1 och tränas i att använda systemet på ett effektivt sätt.